De Artiesten

Het Gregorian Grace ensemble.

Met veel gratie, bijna eerbiedig, celebreert het negenkoppige meesterlijke ensemble bestaande uit gerenommeerde zangers en artiesten met jarenlange concertervaring en gekleed in eenvoudige monnikengewaden, het gregoriaans.


Maak kennis met de artiesten van Gregorian Grace

Foto's van de concert repetities

De bezoekers worden gegrepen door prachtige stemmen en klanken die hun weerga niet kennen. Soms mysterieus, soms bijna overweldigend, weerklinken de traditionele eenstemmige kerkgezangen, die uit de oudheid zijn overgeleverd, in de Latijnse taal. Ave Maris Stella, Dies Irae, Veni Sancte Spiritus of Miriam Matrem Virginem zijn slechts enkele van de traditionele gezangen.
Deze worden gevolgd door gregoriaans geïnterpreteerde wereldhits van onze tijd zoals Leonard Cohen’s Hallelujah, Knockin ́on heaven ́s door van Bob Dylan, Sound of Silence van Simon & Garfunkel en Tears in Heaven van Eric Clapton.
Het gevarieerde repertoire van Gregorian Grace brengt het publiek in een ongekende en meeslepende sfeer. Volledig instrumentaal gepresenteerde stukken ronden het programma op indrukwekkende wijze af.

Gregorian Grace voor het indrukwekkende altaar van de Mariakerk in Torun
Antieke kerkbanken

De sacrale sfeer van de kerken, die als locatie dienen voor de Europese tour van 2022, biedt een passend en indrukwekkend decor en kruipt in combinatie met de muziekstukken, die nieuw zijn gearrangeerd door componist Jedrzej Rochecki, op fascinerende wijze onder de huid.
Gregorian Grace biedt met Arte Chorale een unieke en zeer emotionele koorervaring, een tijdreis van het gregoriaans gezang van de oudheid tot heden.


Laat u een avond lang betoveren.


Duur: ca. 120 minuten incl. 15 minuten pause


Header afbeelding & foto’s: © Lukas Pietrzak
Galerij foto’s: © Lukas Pietrzak und Philipp Neumann-Wolff